Guld, sølv og bronze til DM i TeamGym i Brøndbyhallen

Fin medaljehøst ved årets DM i Teamgym

En spændende dag i Brøndbyhallen resulterede i, at alle deltagende gymnaster fra Bolbro kunne rejse hjem med medaljer om halsen. Desværre var vi uden vores micropiger, som lige præcis ikke kvalificerede sig til DM, men måtte tage til takke med en femteplads i første division. Deltagelse var der dog i mini- og juniorrækken samt i seniormix, hvor samarbejdet med OGF og Bellingegymnasterne havde kastet en flot tredjeplads til forbundsmesterskaberne af sig.

Første hold i ilden var minipigerne, der i vanlig stil lagde godt fra land med en rytmeserie, der suverænt var dagens bedste blandt minipigerne. Således var der mere end 1,3 point til næstbedste rytmescore. På banen viste de fire hold sig meget lige og kun 0,5 point adskilte dem. Spændingen var således intakt, da minipigerne skulle på trampetten, hvor de små marginaler ville afgøre fordelingen af medaljerne. Det skulle dog vise sig, at de marginaler ikke var på forhåndsfavoritternes side – således måtte Greve og Bolbro nøjes med dagens laveste karakterer, og så blev det i stedet overraskelsen fra Vedbæk, som efter en flot konkurrence kunne tage hjem med en DM titel. Bolbro var et halvt point efter på andenpladsen, og så var der yderligere knapt et point ned til Greve på tredjepladsen. Rødovre tog sig af konkurrencens fjerdeplads.

Efter en kort pause skulle næste Bolbrohold på gulvet, og efter et forbundsmesterskab hvor alle fire finalehold havde haft forskellige skønhedsfejl, var der lagt op til en spændende konkurrence. Efter gode præstationer af hhv. Sæby i rytme og TGA på bane var det Greves tur til trampet. Uvanligt for de altid stærkt springende Grevepiger måtte de nøjes med en score på 14,2, og det gav Bolbro et godt udgangspunkt, hvis rytmeserien kunne leveres i god stil… det kunne den, og med alle momenter godkendt gik pigerne fra gulvet med en score på 23,55. Der var nu maksimalt pres på de andre hold og Bolbros fine banekarakter på 16,45 gjorde ikke presset mindre. Imidlertid sluttede Greve dog flot af med 22,5 i rytme og hele 17,5 på banen, ligesom også TGA meldte sig ind i kampen med en flot rytme på 21,5. Den afsluttende trampetrunde fra Bolbro skulle altså endnu engang afgøre DM. Det blev en meget fin runde som sluttede med dagens højeste trampetscore, hvilket rakte til DM guld til vores piger med 1,4 point ned til Greve på andenpladsen og TGA på tredjepladsen, imens Sæby indtog fjerdepladsen.

Fremme ved seniorkonkurrence skulle de sidste Bolbrogymnaster på gulvet, og som nævnt sammen med gymnaster fra OGF og Bellinge. Ved forbundsmesterskabet havde det dog vist sig, at konkurrencen i toppen var hård, og der var Ollerup, Roskilde og så “alle de andre”. Det stod da også hurtigt klart at de to bedst placerede hold fra forbundsmesterskaberne, ikke var sådan at bide skeer med, om end holdet kæmpede flot med virkeligt god præstationer både i rytme og på banen. Ikke mindst lykkedes det faktisk at slå Roskilde på trampet, hvilket bestemt var en beundringsværdig præstation. Helt i toppen var det meget spændende til det sidste, hvor bare 0,3 point afgjorde mesterskabet til Ollerups fordel. Teamgym Odense, som samarbejdet er døbt, endte på en meget flot tredjeplads foran Silkeborg, og kunne således tage bronze med hjem til Fyn.

Stort tillykke med medaljerne til gymnasterne fra Teamgym Odense og Bolbro. Og ikke mindst tillykke med medaljerne og de fine præstationer til vore konkurrenter i de tre konkurrencer. Tak for kampen.

Resultater fra alle dagens konkurrencer kan ses her

af Martin Méchali