Sol og sølv i Helsinge

Sølvmedaljerne strålede om kap med mikro 3-pigerne, da DM 2. runde blev afviklet lørdag d. 5. maj i Helsinge.

En stærk præstation fra alle piger på gulvet og de to trofaste reserver førte nemlig til en flot andenplads i fjerde division.

Som et af de eneste tredjehold repræsenteret ved mesterskabet kunne både gymnaster og trænere være superstolte af en placering som nr. 24 i Danmark.

Mikro 3-pigerne var efter 1. runde placeret som nr. 6 i 4. division og skulle tidligt i aktion, så flere havde valgt at drage til Nordsjælland allerede fredag. Tiden blev udnyttet til hygge med både forældre, gymnaster og søskende i det skønne Tisvildeleje. Kl. 9.15 lørdag morgen var alle samlet i Helsinge Hallerne, og de dygtige trænere sørgede for, at pigerne fik den bedste mentale optakt og opvarmning til konkurrencen, der tydeligvis påvirkede nerverne hos de små piger.

Det var dog rent vand ved siden af den prøvelse, forældrenes nerver blev sat på i den afsluttende fase af karaktergivningen. Her lå det nemlig først til allersidst fast, at mikro 3-pigerne havde sikret sig sølvmedaljen med kun 0,2 point op til guldet – til trods for et par småfejl i serien, et enkelt fald og et gennemspring i trampet.

Metallet blev modtaget med store stolte smil, og der blev knipset løs med kameraerne. Bagefter var der traditionen tro både champagne og goodie bags i solen foran hallerne, hvor spontan fangeleg også opstod i skøn forening med træning af nye momenter for en flok tøser, der bare ikke kan få nok af gymnastik.

Mikro 3-pigerne scorede dagens højeste rytmekarakter i 4. division – og udmærkede sig i øvrigt som et af de absolut yngste hold ved mesterskabet. Det lover godt for fremtiden……

Resultaterne fra dagens konkurrence kan ses her.

Af Gitte Vestermark